kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Stefansson, Vilhjalmur : Amerika legészakibb tájain

1 400 Ft
  • leírás
  • további adatok
Az újdonsült utazót élénkebben megragadja a világ, mint azt, aki másodszor, harmadszor fordul meg a már ismerős tájakon. Ha azonban melegében, a friss élmények hatása alatt írjuk meg könyvünket megfigyeléseinkről és gondolatainkról, könyvünk, úgy lehet, érdekes lesz, de aligha teljesen megbízható. Alighanem akadni fognak benne egyes részletek, amelyek miatt utóbb a fejünket csóváljuk, mert rájövünk, hogy megfigyeléseink és következtetéseink is hamisak voltak.
Első utamban másfél évet töltöttem Észak-Amerika sarki tájain. Amikor hazajöttem, csakúgy izzott bennem a rajongás a sarkvidék és az eszkimók iránt. Milyen szerencse, hogy ebből a rajongásból nem könyv született akkor, hanem - egy újabb expedíció.
Hazatérésem után hét hónapra útrakeltem ismét észak felé.
Első utazásom naplóit olvasgatva szinte megrémít, ha arra gondolok, mennyire megnövelhettem volna az amúgyis nagy tájékozatlanságot, ha mindazt megírom a sarkvidékről, amit láttam és igaznak hittem akkoriban. Második utam befejeztével, öt tél és hét nyár tapasztalatai után 1913-ban adtam ki könyvemet: My Life with the Eskimo (Hogyan éltem az eszkimók között)...
állapot:
kategória: Könyv > Földrajz > Útleírás >
kiadó: Franklin-Társulat, [1930]
cikkszám / ISBN: 0051342
kötés: fűzve
oldalszám: 147 p. + 7 tábl. (ff fotó) + 1 térk. mell.
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:muzant@t-online.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár