kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Somló Bódog : Állami beavatkozás és individualizmus

  • leírás
  • további adatok
Sorozat: Társadalomtudományi Könyvtár II. köt.

"Minden idők tudományos és gyakorlati politikájának legtöbbet hánytorgatott, százféleképen megoldott és mindegyre megoldásra váró nagy kérdése napjainkban ismét az érdeklődés középpontjába került. A legaktuálisabb politikai és közgazdasági kérdések jó része az állami beavatkozás problémája köré kristályosodott. E kérdésnek minduntalan ujabb meg ujabb előtérbe lépése igen természetes is, ha meggondoljuk, hogy akárminek akárminő szabályozása kerüljön is szóba, mindig az az előbbrevaló, a prejudikáló kérdés, hogy egyáltalában avatkozzunk-e be szabálylyal, vagy sem. Laissez-faire vagy protekcionalizmus ? - ez a politikai és államfilozófiai kérdések kérdése.

Az európai civilizációnak az a korszaka, amelyben élünk és a mely - minden jel arra mutat - az emberi társadalom egy beláthatatlanul mélységei átalakulásának hajnala, az állami tevékenység problémájára vonatkozólag is uj gyakorlatot kezdett. A francia forradalom jelszavai az angol liberális közgazdaságtannal és az egész polgári liberálizmussal egyetemben az elavult politikai requisitumok lomtárába kerültek." - A Szerző (1907.)


Korabeli, bordázott és aranyozott gerincű félbőr kötésben. A gerincéleknél helyenként apró kopás egyébként szép állapotban.
állapot:
kategória: Könyv > Politika >
kategória: Könyv > Társadalomtudomány >
kategória: Könyv > Jog >
kiadó: Grill Károly, 1908. Budapest,
cikkszám / ISBN: 0049182
kötés: kötve/félbőr
oldalszám: 175
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár