kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Rutherford, J.F. : A világ keletkezése

  • leírás
  • további adatok
"A kiadók örömmel nyujtják át Rutherford bírónak ezt az új könyvét. 1928-ig, tehát mintegy hét esztendő alatt munkái harminc különböző nyelven hetvenmillió példányban forogtak közkézen. A világon valószínűleg nincsen még egy ember, akinek könyvei ily nagy példányszámban fogytak volna el. Mi ezt a könyvet azért adjuk ki, hogy minden olvasóját hozzásegítse a nagy Alkotóhoz való viszonyának jobb megértéséhez. Ebben a tekintetben ez a könyv Önnek is segíteni fog. Mi bizalommal és azzal a reménnyel bocsátjuk közre, hogy mint bizonyságtevés Jehova neve mellett áldására lesz a népnek." (Kiadók)

"Jehova, az ég és a föld alkotója, minden jó és tökéletes adomány ajándékozója. Az ő nevét nem részesítették kellő tiszteletben, most azonban eljött az idő, amidőn teremtményei őt jobban meg fogják ismerni. Ezt a könyvet mi avégett bocsátjuk közre, hogy olvasóit hozzásegítse a nagy Alkotónak, valamint az emberek iránti szerető jóságának tisztultabb fogalmához. Amidőn a kutató Istent és az ő művei között fennálló összefüggést megismeri, ez őt e gonosz világ köznapisága fölé fogja emelni és kilátást nyujt neki azon áldásokra, melyeket Isten kegyelmesen áraszt az emberiségre. Most elközelített a béke, jólét, élet és boldogság korszaka. Mindenkinek érdekében áll, hogy e régen áhított áldásokról szóló igazságot megismerje." - A Szerző.

Joseph Franklin Rutherford (1869 – 1942) leginkább a Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania második elnökeként ismert, amely Jehova Tanúi szervezete.
1916-tól haláláig, 1942-ig a Watch Tower Társulat elnöke volt. 1916-ban Russell halálával, a hit követői majdnem teljesen feloszlottak – a személyi-kultusz miatt. Az International Bible Students Association szervezetet Rutherford erős személyisége mentette meg; ennek ellenére sokan ellenezték az ő megválasztását - többek között Russell neve alatt kiadott könyv botrány miatt és akik kimaradtak a vezetésből - így elhagyták a gyülekezeteket. Híres volt erőteljes szónoklatairól; nagyon sok változtatást eszközölt a Bibliakutatók gondolkodásában és tevékenységét illetően.
Russell által elkezdett könyvsorozat (Studies in the Scriptures) utolsó darabját (The Finished Mystery) ő fejezte be. Ennek tartalma felháborított sok keresztény vallásvezetőt, akik feljelentést tettek a kormánynál Rutherford ellen a zaklatás miatt és cenzúrát követeltek. Végül 1918-ban bezárták hét társával együtt az atlantai Georgiában a sorozás akadályozása és kémkedés állítólagos vádjával. Azonban 1919. május 14-én a New York-i kerületi panaszbizottság megsemmisítette az ítéletet.
állapot:
kategória: Könyv > Vallás >
kiadó: Watch Tower Bible And Tract Society Budapesti Fiók, 1932. Budapest, (Tolnai Ny.),
cikkszám / ISBN: 0053456
kötés: fűzve
oldalszám: 338
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár