kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Peseschkian, Nossrat : A tudós meg a tevehajcsár - Keleti történetek-nyugati bajok

2 400 Ft
  • leírás
  • további adatok
Illusztrálta Vida Győző.

Mitévő legyen az, aki a mindennapi élet nyomását elviselhetetlennek, s magát emiatt betegnek érzi? Például keresse fel Nossrat Peseschkiant, aki alaposan kikérdezi panaszairól, majd elmond egy régi keleti történetet, amely a tünetek mögött húzódó konfliktust nemcsak feltárja, hanem modell értékű megoldást is ad rá. Aki pedig nem tud elmenni Peseschkianhoz (és ilyenek sokan vannak), az olvassa el ezt a könyvet.
Peseschkian módszere, bár egyedülálló, látszólag igazán egyszerű: „csupán” észre kell venni a személyiség neuralgikus pontjait, ismerni kell néhány ezer mesét, ezek közül ki kell választani azt, amelynek elemeibe beleilleszthető a páciens lelkében zajló konfliktus: ennek révén kell őt rávezetni a gyógyulás útjára, amelyen ezek után – mint a könyvben leírt esetek is tanúsítják – jóformán magától is végigmegy.
Már e folyamat leírása is tanulságos és érdekfeszítő volna, még inkább azzá teszik a könyvet az esetleírások, ám a legérdekesebbek mégiscsak a mesék: egy-egy pillanatra érezhetővé válik a régi Kelet atmoszférája, fantáziája, bölcsessége – s a könyvet olvasva magunk is megtanulunk lelkünk mélyére pillantani.
állapot:
kategória: Könyv > Pszichológia >
kiadó: Helikon, (1991)
cikkszám / ISBN: 0012417
kötés: fűzve
oldalszám: 236
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:muzant@t-online.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár