kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Feldmár András : A tudatállapotok szivárványa; Beszélgetések Feldmár Andrással; Karátson Gábor: Levéltöredék Feldmárnak

  • leírás
  • további adatok
Viseltes állapotban.

Ha a rét füvében egy halra találok, aki nagyon rosszul érzi magát, nem ajánlanám, hogy pszichoanalízisbe járjon, nem keresnék diagnózist, prognózist, kezelési tervet, hanem azonnal rohannék vele a legközelebbi folyóhoz vagy tóhoz, és gyorsan a vízbe dobnám.

Feldmár András Kanadában élő magyar pszichológus, pszichoterapeuta. 1940-ben született Budapesten majd 1956. decemberében távozott az országból. Kanadában szerez diplomát matematikából, majd egy hirtelen váltással a pszichológia felé fordul. 1969-től egyetemi tanulmányai befejeztével klinikai pszichológusként dolgozik Vancouverben.
Ekkor ismerkedik meg R. D. Lainggel és ez a találkozás nagy hatást tesz rá. Londonba költözik, ahol a skót pszichiáter tanítványa lesz és egy életre szóló barátság szövődik közöttük. 1975-ben visszatérve Kanadába privát praxist indít, melyet mind a mai napig folytat. 2002-ben Fliegauf Benedek Van élet a halál előtt? címmel portréfilmet forgatott róla. Előadásokat és workshop-okat tartott Kanadában és USA-ban, Angliában, Minszkben, Szarajevóban, Szerbiában, Debrecenben és Budapesten.
állapot:
kategória: Könyv > Pszichológia >
kiadó: Könyvfakasztó, 2002
cikkszám / ISBN: 9789632044378
kötés: kötve/papír
oldalszám: 236
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár