kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Kállai János : A téri tájékozódás és a szorongás

1 500 Ft
  • leírás
  • további adatok
A téri tájékozódás fejlődését, az útvesztők legyőzésére való képességét, számítógép által létrehozott virtuális vagy nagy kiterjedésű valós terekben való tájékozódást kultúrális tapasztalatok és az egyéni élet során átélt élmények formálják. A téri tájékozódás inviduális, kultúrális és fajfejlődés vonatkozásában egyaránt egymással kölcsönhatásban lévő történetiséggel rendelkezik.
Jelen tanulmánykötetben, a téri tájékozódás szerveződésében a kognitív-idegtudomány oldaláról közelítő empirikus munkák, valamint a téri tájékozódási zavarok és a szorongás kapcsolatát érintő klinikai tapasztalatok kerülnek bemutatásra.
Az empirikus ismereteket összefoglaló részekben ismét és ismét visszatérünk majd azokra a szubjektív élményekre, melyben a tér megtelik érzésekkel, a tér kitágításának vágyával, az összeszűküléstől való félelemmel vagy a határnélküliség élményével. A könyvet mind a térrel kapcsolatos kutatásokkal foglalkozó szakembereknek, mind biopszichológiai és antropológiai érdeklődéssel rendelkező olvasóknak ajánljuk.
állapot:
kategória: Könyv > Társadalomtudomány >
kategória: Könyv > Pszichológia >
kiadó: Gondolat Kiadói Kör, 2004
cikkszám / ISBN: 9789639500655
kötés: fűzve
oldalszám: 264
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:muzant@t-online.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár