kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Gonda István - Illés Csilla : A szépség szimfóniája

  • leírás
  • további adatok
Három könyvet tart most kezében az olvasó.
Az elsőt a mű tartalmi üzenetei képezik: egy kultúrtörténeti áttekintés tárul föl a férfi és a nő archetípusának XX. századi megvalósulásáról az Örök Mérték fényében.
A férfi és a nő harmonikus létének és összekapcsolódásának megkomponálása - a mindannyiunkat legérzékenyebben érintő emberi feladat. Az önmagunk tudati és lelki gazdagságát, illetve hiányosságát feltáró gondolatok nem jelentenek könnyen emészthető olvasmányt. Javasoljuk, hogy az üzeneteket folyamatában és lassan engedje szívébe az olvasó, alkalmanként akár egy-két bekezdés után érlelő szüneteket beiktatva.
A második könyv a Nagy Rend ismeretében válogatott több mint száz fotóillusztrációból áll. Nem titkolt inspiratív szándékunk, hogy az elmúlt században élt, illetve napjainkban még közöttünk élő, nemi szerepükben megvalósult urak és hölgyek magával ragadó kisugárzása példaértékkel hasson. Pusztán a harmóniát megjelenítő látvány elmélyült befogadása elindíthatja bensőnkben a jobbá érés folyamatát, s kijelölheti a célt, ahová férfiként, illetve nőként méltóságot építve eljuthatunk. Bármely generációban fölébresztheti az ideát, hogy mely Ősi Értékeket szükséges keresni önmagunkban és a másikban ahhoz, hogy megtaláljuk az Élet Teljességét.
A harmadik könyv a képaláírások gondolatainak összessége. Esszenciális gyöngyszemekként tartalmazzák a műben lépésről lépésre kibontott üzenetek szellemi arányát. Egyetlen gondolat-gyöngyszem megszívlelése a megvilágosodás villámfényével ragyoghatja be és válthatja meg életünk félelmekkel teli, eddig még önmagunk elől is elrejtett megvalósulatlanságait.
Az Örök Mértékhez való visszatalálás sohasem bírt égetőbb szükségszerűséggel, mint éppen most, az ezredfordulón. A most élő emberiség grandiózus feladata: a káoszt ismét Renddé szelídíteni. Az üzenetek nyomán feltárul, hogy a világégést mi emberek válthatjuk meg. A kulcsot nem kívül, hanem önmagunkban találjuk: a nemi szerepünk fölvállalásában.
állapot:
kategória: Könyv > Művészet > Fotográfia > Albumok >
kategória: Könyv > Pszichológia >
kategória: Könyv > Ezotéria > Ezoterikus filozófia >
kiadó: Pontifex, 2002
cikkszám / ISBN: 9789632047904
kötés: kötve/papír (kiadói, eredeti védőborítóban)
oldalszám: 306
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár