kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Fehér Ferenc : A megfagyott forradalom - Értekezés a jakobinizmusról

  • leírás
  • további adatok
Sorozat: konTEXTus könyvek.

E ​kiváló monográfia a francia forradalom átfogó történeti, történetfilozófiai elemzésére tett monumentális kísérlet. Nem újabb hozzájárulás a francia forradalom hatalmas történeti irodalmához, hanem olyan kísérlet, amely egyesíteni igyekszik a politikaelmélet problémáit a gyakorlati tapasztalatokkal. A szerző elsősorban azt vizsgálja, hogy mi teszi különlegessé a francia forradalmon belül a jakobinizmust, amely megsemmisítette a forradalom politikai, társadalmi egységét.
Fehér alapos és eredeti művében részletesen bemutatja a jakobinizmus általános jellemzőit, rámutatva azokra az ellentmondásokra, melyek ellenére e gazdaságilag szűklátókörű és a totalitarizmus jegyeit viselő politikai mozgalom a forradalmi átalakulás paradigmájává vált. A kötet 1987-ben jelent meg angolul a Cambridge University Press kiadásában, s mind a szakmai, mind a széles olvasóközönség előtt igen nagy sikert aratott.
A megfagyott forradalom közreadásával kezdi el a Cserépfalvi Könyvkiadó Heller Ágnes és Fehér Ferenc magyarul még nem hozzáférhető műveinek kiadását.
állapot:
kategória: Könyv > Filozófia >
kategória: Könyv > Történelem >
kategória: Könyv > Történelem > Egyetemes történelem >
kiadó: Cserépfalvi-Magvető, (1992)
cikkszám / ISBN: 0047115
kötés: kötve/papír
oldalszám: 246
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár