kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Zám Krisztina (szöveg) - Tóth László (fotó) : A légtér kecskeméti őrzői - MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis / Air Patrol at Kecskemét

  • leírás
  • további adatok
Sorozat: Csapathagyományok.

Az album a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázist mutatja be, egy kicsit másképpen. Azt az alakulatot, amely komoly katonai repülőmúlttal rendelkezik, és a nagyközönség előtt talán a legismertebb, hiszen az egész Magyar Honvédség modernizálási folyamatának egyik legjelentősebb lépéseként ide érkeztek, érkeznek meg a JAS-39 Gripen típusú vadászrepülőgépek, amelyek egy új korszak kezdetét jelentik a honvédség történetében. A NATO alárendeltségében az ország légterét jelenleg még vigyázó, készültségi szolgálatot ellátó MiG-29-es vadászgépek rövidesen végleg átadják a helyüket az új típusnak, addig azonban párhuzamosan üzemel majd a két alapjaiban különböző technika, kultúra. Kecskemét így egyszerre jelképezi a magyar katonai repülés múltját és jövőjét.

Ez az a bázis, ahol a folyamatos infrastrukturális fejlesztések mellett az itt szolgálatot teljesítő állományt is állandó megújulásra készteti hívatása. Nemcsak a világ egyik legmodernebb repülőgépét vezető pilóták, hanem a komplex rendszert üzemeltető, kiszolgáló technikai személyzet is világszínvonalon látja el feladatát, hiszen ennél kevesebb ma már nem elég.

A bázis, az elmúlt évek során komoly nemzetközi hírnevet szerzett nemcsak a sikerrel végrehajtott közös NATO-gyakorlatok, hanem a kétévente megrendezésre kerülő Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató révén is, amely mára közel százezer látogatót és a legnevezetesebb repülőkötelékeket vonzza ide rendszeresen, bizonyítva, hogy az itt szolgáló állomány munkája érdemes a figyelemre és a tiszteletre. Kecskemét és a repülés így hozza össze az embereket, és olyan kapcsokat képes kialakítani, amelyek egy életre szólnak.
állapot:
kategória: Könyv > Technika > Repülés >
kategória: Könyv > Militária, kitüntetés >
kategória: Könyv > Idegennyelvű könyvek > Angol nyelvű >
kategória: Könyv > Művészet > Fotográfia > Albumok >
kiadó: Zrínyi, 2007. Budapest,
cikkszám / ISBN: 0050136
kötés: kötve/papír
oldalszám: 111
könyv nyelve: magyar

további képek

Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:muzant@t-online.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár