kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Joó András : A legendák földje Örményország

  • leírás
  • további adatok
Fedezd fel a Kaukázus elrejtett gyöngyszemét
Útikalauz amiről a kövek és a vizek mesélnek
Sorozat: Kalandok a nagyvilágban

Örményország, ez a rendkívül gazdag "szabadtéri múzeum" több okból is megérdemli, hogy a magyar turista felkeresse. Ez a vidék maga a változatosság: láthatóak a közismert angliai név alapján hívott -bár annál ezer évekkel korábban emelt- itteni "Stonehenge" kő-kolosszusai, a kétezer méter magasan fekvő, festőien szép Sevan-tó, az északi részek sűrű erdői és délebbi, lankás, szőlőtermő vidékek: pár órás autóút alatt az ember mintha több és érzékelhetően különböző országban járna. Ahol az utazás során napi változatosságban követik egymást a műemlékek, várak, kolostorok, templomok, zarándokhelyek, történelmi városok, ahogy a tavak, erdők, sivatagi tájak, hegyek és a pompás kiránduló vagy hegymászó útvonalak.

Nem túlzás, hogy feledhetetlen élményt nyújt maga az itteni táj is, amelybe magától értetődő természetességgel simulnak bele a messzi múltat idéző műemlékek. Lépten-nyomon legendai történetekről, csodás hőstettekről -és mellette sok szenvedésről- mesél itt minden és mindenki: a rozsdabarna sziklás föld, a kékesfekete hegyek, a mélykék égbolt és az eleven eszű, jó kedélyű, vendégszerető, de érzelmes emberek, akiknek életét a 21. században is át-, meg átszövik a nemzeti hagyományok és szokások.

Szívd be az ősi kolostorok történelmi levegőjét, érezd a középkor hangulatát, hallgasd miről mesélnek-regélnek az ezeréves építőkövek.
állapot:
kategória: Könyv > Földrajz > Útikönyv, Turistatérkép >
kiadó: Dekameron, 2018
cikkszám / ISBN: 9789639331860
kötés: fűzve
oldalszám: 380
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:muzant@t-online.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár