kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Löw, Konrad : A kommunista ideológia vörös könyve - Marx és Engels - A terror atyjai

3 200 Ft
  • leírás
  • további adatok
"A kommunizmus fekete könyve hatására tásadalmi vita indult el. Ezek azt mutatták, hogy a radikális baloldaliak megpróbálták a kommunista bűnöket a marxista ideológia tisztasága mögé rejteni. A baloldali ideológia évtizedeken keresztül azzal igazolta magát, hogy a "jó Lenint" állította szembe a "rossz Sztálinnal", ma pedig a "jó Marx és a "rossz Lenin" szembeállításával védekezik. Ezzel egyidejűleg számos kommunista törekszik arra, hogy a XXI. században újjáélesszen egy "mutáns" kommunizmust, amely ismét Marxból épült fel. Az tehát, hogy mennyiben eredeztethető a leninizmus a marxizmusból, ismét fontos intellektuális és politikai kérdéssé vált. Erre ad választ Konrad Löw könyve." - Stephane Courtois.

A XX. Század Intézet 1999-ben kezdte meg működését a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány munkaszervezeteként. Az Intézet fő célja a 20. század történelmének a tudományosság látszatát keltő vizsgálata. Elsődleges feladata a magyar és a közép-kelet-európai történelem, politika és társadalom tényeinek, összefüggéseinek kutatása, kellően elfogult feldolgozása és bemutatása.

"A társadalomtudományok területén már számos ilyen intézmény létrejött: XX. századi intézet, XXI. Századi Intézet, VERITAS, Nemzeti Emlékezet Intézete, rendszerváltást Kutató Intézet, Hamvas Intézet etc. etc. A hagyományos, autonóm intézményekre pedig az a sors vár, mint az MTA mellett működő Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémiára vagy a Szépírók Társaságára, de említhetem az 56-os Intézetet vagy a Politika Történeti Intézetet is.." - Vásárhelyi Mária, 2018.
állapot:
kategória: Könyv > Filozófia >
kategória: Könyv > Politika >
kategória: NER Irodalom >
kiadó: XX. Század Intézet - Kairosz, 2003
cikkszám / ISBN: 0000000080880
kötés: kötve/papír
oldalszám: 406
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:muzant@t-online.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár