kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Schmitt, Veronika E. : A Kármel elfelejtett gyökerei

  • leírás
  • további adatok
A karmelita rend különös kincse, hogy "két tüdővel lélegzik". Gyökerei a keleti egyház remetéinek korakeresztény, monasztikus, szemlélődő életébe nyúlnak vissza.
Avilai Szent Teréz és Keresztes Szent János ebből a forrásból merítettek. A szerző a karmelita rend keletkezésének valóságos helyéhez viszi az olvasót. Az Illés-forrásnál, keleti remeték nyomába lépve, az ószövetségi Illés próféta példáját követve járták az első Nyugatról jött szerzetesek a kon-templáció útját. A szív belső békességét kívánták elnyerni, amely befogadóvá teszi az embert Isten szemlélésére. Az első monachusok nevelése című írásban így fogalmazzák meg ezt a vágyat: "ne csak halálunk után, hanem már ebben a halandó életben egy kissé megízlelhessük szívünkben és megtapasztalhassuk lelkünkben az isteni jelenlét erejét és a mennyei dicsőség örömét." Adja meg ezt Isten mindnyájunknak!

A könyv szerzője, Dr. Veronika Elisabeth Schmitt a dachaui Kármelben él. Kimerítő kutatásokat folytatott a rend örökségének, múltjának feltárására vonatkozóan. Doktori disszertációját a müncheni egyetem teológiai fakultásán védte meg.
állapot:
kategória: Könyv > Vallás > vallástörténet, teológia >
kiadó: Sarutlan Kármelita Nővérek, 2009
cikkszám / ISBN: 9789638797056
kötés: fűzve
oldalszám: 246 p.
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár