kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Demetrovics Zsolt - Paksi Borbála : A drogprevenciós gyakorlat megismerése

3 000 Ft
  • leírás
  • további adatok
Sorozat: Szakmai Forrás Sorozat.

2001 tavaszán kutatást végeztünk a budapesti drogprevenciós programok feltárása és értékelése céljából. E kötetben a kutatás tapasztalatait adjuk közre. Ismertetjük az alkalmazott módszereket, a feltárt programok jellemzőit, illetve bemutatjuk hét program szervezetszociológiai hátterét, valamint teoretikus-, folyamat- és eredmény-evaluációjának eredményeit. (Demetrovics Zsolt - Paksi Borbála)

Az értékelés a program végrehajtásának (de már a tervezésének is) része, a végrehajtás előséegítése. Az értékelést felfoghatjuk úgy, hogy az "objektív igazság" kiderítése helyett mindig olyan információkkal szolgál, amelyek mint a program hatásának értelmezési kísérletei foghatók fel, beszámítva azt a kulturális környezetet, melyben a program - és így az értékelés is - megtörténik. (...) Ez még az értékelés legszigorúbb feltételek között elvégzett formáinál is így van, amikor kísérletileg-statisztikailag szgorúan rendezett körülmények között különböző programok hatékonyságát hasonlítjuk össze.
Tudomásom szerint Magyarországon a következőkben leírt kutatás az első olyan, ami több drogprevenciós programot hasonlít össze, mégpedig komplex módon. (...) Ez a kutatás modellként szolgálhat - akár egyes szakaszaiban, akár a teljes folyamat-modellt tekintve - prevenciós kutatások végzésére. Anélkül, hogy megelelőlegezném a kutatás eredményeit, azt állíthatom, hogy minden, prevencióval foglalkozó szakember számára izgalmas olvasmánnyal van dolgunk: valóságos krimivel. A szerzők nyomokat és bizonyítékokat keresnek... Az oknyomozás azonban a tanulmánnyal nem ér véget... (Rácz József)
állapot:
kategória: Könyv > Pszichológia >
kiadó: L'Harmattan, 2003
cikkszám / ISBN: 9789639457324
kötés: fűzve
oldalszám: 334
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár