categories

cart

Cart is empty
You've not logged in

Gubcsi, Lajos (Szerk.) : 1000-1100 years ago... Hungary in the Carpathian Basin. [Dedikált példány]

  • description
  • additional information
Történelmi kódexek képeivel illusztrált, angol nyelvű exkluzív album, melyet a 2011-es magyar uniós elnökség céljára adtak ki, a honvédelmi tárca protokollcéljaira.
„Csak elvétve akad európai állam, amely 1100 éve él a földjén, a kezdetektől állami keretek között. A 895–896-ban a Tisza, majd a Duna vidékén hazát talált magyarság néhány év alatt betöltötte a teljes Kárpát-medencét, egyben egyesítette az itt élő kisebb népeket. 907-ben, a pozsonyi csatában egész Európának megmutatta, hogy megvédi új hazáját. A csaknem évszázados európai katonai ’kalandozások’ után véglegesítette határait, tekintélyét, fejedelmei, majd első királya, István révén elfoglalta megbecsült helyét Európában, amelynek aztán majd egy évezreden át védőpajzsa lett. Most, 1100 évvel később, történetesen akkor, amikor Magyarország tölti be a 27 tagállamból álló Európai Unió elnöki tisztét, tisztelettel tárjuk olvasóink elé első európai lépéseinket, azt az időt, amikor végleges hazát teremtettünk a Kárpát-medencében a magyaroknak és a velünk együtt oly sokáig békében élő népeknek” – írja előszavában dr. Gubcsi Lajos, a könyv szerkesztője.

2 years ago... : "A Honvédelmi Minisztérium kommunikációs cégének igazgatója, Gubcsi Lajos az elmúlt napokban azzal került be a hírekbe, hogy trafipaxzavaró lézerblokkolót szereltetett az autójára. Hende Csaba elfogadta a lemondását."
(2011. 09.21.)
condition:
category: Books > Foreign Language Books > Books in English >
category: Books > History > Hungarian history >
category: Books > Military, Ordenskunde >
category: Bibliophil > Autographed, signiert >
publisher: HM Zrinyi Média, 2011
item number / ISBN: 0024712
binding: hardcover
pages: 93
language: English
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

cart

Cart is empty