kategóriák

kosár

üres a kosár
nincs bejelentkezve

Gácser Magdolna : "Csodatévő virág" - Gyermekpszichiátriai esettanulmányok pedagógusoknak

  • leírás
  • további adatok
A ​könyvben az egyes betegségtörténeteket – a rövid elméleti ismertetés után – a terápiás munkán, a gyakorlaton keresztül igyekszem bemutatni, munkatársaimmal együtt.
Az esettanulmányok elsősorban pedagógusok pszichológiai-pszichoterápiás képzését szolgálják. Sok esetben felhasználtuk az adleri individuálpszichológia elméletét és patológia-magyarázatait, melyek a pedagógusok előtt, mint világszerte elterjedt pedagógiai-pszichológiai módszer ismertebb, mint az orvosi-pszichoterápiás teóriák. Nem így van viszont Magyarországon, ahol az adleri szemlélet, mely közelebb áll minden pszichológiai elméletnél a pedagógiához, elterjedésre vár. Lektorunk véleményezése szerint hazánkban ez a könyv az első esettanulmány kötet, mely individuálpszichológiai esetelemzéseket is tartalmaz.
Szeretném, ha az interdiszciplinaritás, a segítő szakmák tevékenysége is megjelenne. Fontos az együttdolgozók egységes szemlélete. Minden team tagnak jelentős szerepe van, legyen az ápoló, nővér, gyógypedagógus, óvónő, gyógytornász, pszichológus, orvos vagy szociális munkás.
Célom, hogy a 3-18 év közötti gyermekekkel, serdülőkkel foglalkozó, oktató-, nevelő-fejlesztő szakemberek gyermekpszichiátriai ismeretei bővüljenek, és korszerűbbé váljanak. A pszichiátriai betegségekkel küzdő gyermekek oktatásának, nevelésének, fejlesztésének minősége javuljon. Az integrált képzés úgy valósulhasson meg, hogy a betegségből eredő sajátosságokat a legmesszebbmenően lehessen figyelembe venni, ezzel csökkentve a devianciák kialakulásának lehetőségét, és megelőzve a gyermek társadalomból való kirekesztődését.
Az már tudott, hogy csodák nincsenek-a könyvcím ellenére-, de megpróbáltuk a legjobb eredményeket elérni az alkalmazott módszerekkel. Ajánlom a következő példákat a jövő gyakorló szakemberei számára, gyakorló szülőknek, és mindenkinek, akik valamilyen formában gyermekekkel foglalkoznak.
állapot:
kategória: Könyv > Pszichológia > Gyermekpszichológia >
kategória: Könyv > Pedagógia >
kategória: Könyv > Orvosi >
kiadó: APC-Stúdió, 2007
cikkszám / ISBN: 9789639135994
kötés: fűzve
oldalszám: 140
könyv nyelve: magyar
Powered by Axio
Telefon:+36 1 317-50-23
E-mail:info@muzeumantikvarium.hu
Twitter
Twitter
Google+
Blogger
Pinterest
Youtube

kosár

üres a kosár